Home | Jeugdcommissie | Training | Clubs | Jeugdkalender | Verslagen | ReglementenNHSB  
  


- Özden Tuna    Print dit bericht
Stukken voor najaars-ALV verstuurd

De vergaderstukken (middels een downloadlink) zijn vandaag (14-11-2018) door ondergetekende verstuurd naar alle voorzitters en secretarissen.

 Özden Tuna, 14-11-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
Colin Stolwijk verrassend rapidkampioen NHSB in Volendam

Zaterdag 10 november werd in Cafe-restaurant De Groene aan de haven van Volendam het individueel Noord-Hollands kampioenschap rapidschaak gespeeld. Onder de naam 'Schaken op de Dijk' werd de vijftiende editie van het toernooi georganiseerd door schaakclub Volendam in samenwerking met de NHSB. De partijen werden gespeeld met 15 minuten bedenktijd per persoon en vanaf het begin 5 seconden extra per zet.
Hoewel de zaal goed gevuld was, werd met 60 inschrijvingen niet het hoge aantal deelnemers van de laatste jaren bereikt. De afgelopen acht jaren ging de titel steeds naar Purmerend of naar het Haarlemse Kennemer Combinatie. Omdat beide verenigingen niet de topspelers hadden afgevaardigd was bij aanvang al duidelijk dat de titel naar een schaker van een andere vereniging zou gaan. De West-Friese verenigingen hadden dit jaar de overhand in de kroongroep. In de kroongroep speelden de 18 sterkste schakers om 10 geldprijzen. De overige deelnemers speelden in gesloten achtkampen. Alle deelnemers kwamen zeven ronden in actie. Op rating waren de favorieten voor de titel de kersverse IM Yong Hoon de Rover (2406), FM Danny de Ruiter (2312) - beiden van het Alkmaarse De Waagtoren - en IM Piet Peelen (2317) en Colin Stolwijk (2240) - beiden van Magnus Anna Paulowna.

De 20 jarige Stolwijk kon door niemand afgestopt worden. Alle titeldragers beten zich stuk op de student Business Analytics, die vorig jaar nog voor Zukertort Amstelveen uitkwam. De jongste deelnemer uit de kroongroep gebruikte zijn tijd optimaal. In de vierde ronde restten hem met een pion meer slechts 20 seconden tegen Danny de Ruiter die meer dan 5 minuten op de klok had. Heel behendig wist Colin de partij naar winst te voeren. Met een maximale score van 7 uit 7 eiste een schaker van Magnus Anna Paulowna voor het eerst de prijs voor zich op. In 2012 was GM Dimitri Reinderman de laatste die een honderd procent resultaat boekte. De rapidpartijen werden gespeeld volgens de nieuwe Fideregel dat een illegale zet de eerste keer niet direct tot verlies leidt, maar tot een tijdstraf van twee minuten voor de speler die in de fout is gegaan. Een tweede illegale zet leidt net als voorheen wel automatisch tot partijverlies. De nieuwe regel was even wennen voor sommige spelers, want scheidsrechter Joost Jansen moest liefst acht keer te hulp schieten om de klok twee minuten te verzetten. Achter Stolwijk pakte Piet Peelen de tweede plaats en Danny de Ruiter de derde plek. Een achttal spelers moest de geldprijzen voor de plekken 4 t/m 7 en 8 t/m 11 onderling delen. De 74 jarige Kees Kerkdijk leverde als gedeelde prijswinnaar een knappe prestatie, waarmee hij Purmerend toch een prijs in de kroongroep bezorgde. De meeste deelnemers kwamen van de lokale vereniging. De Volendammers pakten zes prijzen in de lagere groepen.

Na afloop was er traditioneel een heerlijke versgerookte makreel om mee naar huis te nemen.

Eindstand hoofdgroep na 7 ronden:
1. Colin Stolwijk        7
2. IM Piet Peelen        5,5
3. FM Danny de Ruiter    4,5
4. IM Yong Hoon de Rover 4
5. Marc Helder           4
6. André Breedveld       4
7. Wilko van der Gracht  4
8. Albert Toby           3,5
9. Peter Holscher        3,5
10. Kees Kerkdijk        3,5
11. Siem Roet            3,5

Winnaars achtkampen:
A. Ron Greven            5,5
B. Hans Keizer           5
C. Han Duinker           4
D. John Bond             6,5
E. Erik Teske            6,5

De volledige eindstand staat op de site http://schaken.palingcity.nl/rapid_nhsb.php.

 Özden Tuna, 12-11-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
Najaars-ALV op 28-11-2018 te Heemskerk (Dienstencentrum De Jansheeren)
Voor degenen, die een eerder bericht van afgelopen zomer gemist hebben. De stukken zullen z.s.m. volgen. Komt allen ! Özden Tuna, 07-11-2018

- Aart Strik    Print dit bericht
Viertallen

De viertallencompetitie staat nu op de site. Poule F is nog gewijzigd na eerste publicatie; als u De Uil v op nummer 2 ziet staan is het de correcte versie.

Misschien zijn niet alle data ideaal, maar met onderling overleg is veel mogelijk.

Een dringend verzoek: schakel bij gewenst overleg ook meteen, en niet pas als er al een afspraak is gemaakt, de competitieleider in. Deze weet vaak iets meer van omstandigheden en mogelijkheden en kan wellicht meteen een advies geven. Richt u zich in dergelijke gevallen dus tot Gerard Groot. 

 Aart Strik, 27-10-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
NHSB-rapidkampioenschap op 10-11-2018 te Volendam

Beste leden,

Schrijft u zich (weer) in voor het sfeervolle NHSB-rapidkampioenschap van de NHSB te Volendam, wederom op De Dijk.
Zie ook de wedstrijdkalender op deze website.

Benieuwd of er nog schaakmakkers van u meedoen ?
Kijk naar http://schaken.palingcity.nl/rapid_nhsb.php

Komt allen

 Özden Tuna, 22-10-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
Verslag Hutton-toernooi 2018

Dit geweldig leuke schaaktoernooi, waarin alle Nederlandse schaakbonden met teams van vier spelers in de leeftijd van 10 (of zelfs nog jonger) tot 20 jaar tegen elkaar spelen, werd dit jaar al voor de 59e maal gehouden.
Het Hutton-toernooi wordt bij toerbeurt georganiseerd door de bonden, dit jaar mocht de NBSB de organisatie op zich nemen, Schaakvereniging De Pion organiseerde het.
Het werd op zaterdag 13 oktober, Wereld Schaakdag, gespeeld in het Jan Tinbergen College in Roosendaal.
Het was een behoorlijke reis voor ons, dus we moesten vroeg op weg.

Ons NHSB-team haalde driemaal het podium.
Het B en D-team behaalde de tweede plaats, ons A-team werd derde.
Verder behaalde ons E-team een vierde plaats, ons C-team werd zesde.
Door deze schitterende resultaten kwamen wij in het totaal klassement op de derde plaats,
een prachtig resultaat.
Kortom: derde van Nederland, is toch geweldig!
Er werd gespeeld in diverse lokalen van het Jan Tinbergen college, De A, B en C-teams beneden, de D en E-teams boven.
Er werd weer gespeeld volgens de al jaren bekende Hutton-formule: vier spelers in elke leeftijdscategorie. Deze viertallen spelen als team tegen de andere bonden.
Er werden vijf ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p.+ 10 seconden increment.

Ons A-team tot 20 jaar bestond uit Derk Kouwenhoven, Vlad Omota, Mark Honkoop allemaal van Kennemer /Combinatie en Martijn de Wit van Caïssa/Eenhoorn.
Dit team behaalde heel mooi 6 punten.
Er werd gewonnen van ZSB met 3-1. Ook SGA werd verslagen, met 2½- 1½ .
Gelijk gespeeld werd er tegen RSB en tegen SBO. Alleen HSB was te sterk voor ons.
Dus een mooie derde plaats, gefeliciteerd allemaal.

Het B-team tot 16 jaar
Hierin speelden Gilian Honkoop van Kennemer/Combinatie, Marit en Julian de Boer van De Waagtoren en Arthur de Winter van De Vennep.
Arthur is nog een E-speler maar heeft zich al geplaatst bij het Nederlands Kampioenschap voor de B-categorie, heel knap.
Het team won vier van de vijf wedstrijden. Gewonnen werd met 3-1 van SGA en OSBO; met 4-0 van ZSB en met 3½- ½ van De Leidse Schaakbond.
Er werd alleen verloren van RSB. Zij behaalden zo een prachtige tweede plaats,
Geweldig jongens, gefeliciteerd.

Het C-team tot 14 jaar
Hierin speelden Stella Honkoop en Mats de Jong van Kennemer/Combinatie, Louis ten Hacken van SC Santpoort en Max Bookelman van De Waagtoren.
Zij verloren van de Leidse Schaakbond en van RSB. Maar wonnen met 3-1 van SBO en speelden gelijk tegen HSB en SGA. Ons team eindigde in deze zware poule op een 6e plaats.

Het D-team tot 12 jaar
In dit team speelden: Shrey Jaitly, Amelia Jonkman en Jack Schoonenwolf van Kennemer/Combinatie; Dennis Jansma en Tim van Rijs van SC Purmerend.
Zij deden het prima, gewonnen werd ervan de Leidse Schaakbond met 2½- 1½ en tweemaal met 3-1 van SBO en SGA.
Tegen HSB speelden ze gelijk. Er werd alleen verloren van RSB.
Dit team behaalde een prachtige tweede plaats. Schitterend hoor!
Het E-team tot 10 jaar, onze jongste spelers
Hierin speelden Sophia Jonkman en Quint de Jong van Kennemer/Combinatie; Robbin Jansma van SC Purmerend en Isaac Visser van HWP (Haarlem).
Zij hebben het heel goed gedaan, er werd tweemaal met 3-1 gewonnen van NBSB en SGA. Tweemaal gelijk gespeeld tegen De Leidse Schaakbond en SBO, verloren werd er net van HSB met 2½- 1½. Zij eindigde op een mooie vierde plaats. Heel knap hoor!

Bij de prijsuitreiking mochten ons A en B en D-team naar voren komen, alle spelers kregen een mooie medaille en een mooie beker voor het team. Dat was natuurlijk heel leuk.
Er werden mooie foto’s gemaakt.

In de totale eindstand eindigde ons team op de derde plaats. Dit is een hele mooie prestatie, wij willen hen hiermee  van harte feliciteren!
RSB werd de Hutton kampioen 2018.

Voordat we tevreden aan ons thuisreis begonnen gingen we eerst lekker naar een chinees restaurant dat onze nieuwe voorzitter van de Jeugdcommissie, Anton Bakels, had uit gekozen. We hebben daar heerlijk gegeten, het was heel lekker Anton, onze hartelijke dank hiervoor.
Wij willen Henk Roosink,oud-voorzitter van de jeugdcommissie, ook hartelijk bedanken voor al het werk dat hij deed voor de jeugd van de NHSB.
We hopen dat we hem nog in andere functies in het werk voor de jeugd mogen tegen komen.
Ik wil al onze teamleiders bedanken.
Evenals onze spelers, hen wil ik heel hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en geweldige inzet. En natuurlijk ook al onze rijders bedankt, dit was echt geweldig!
Zij waren ook geweldige supporters!

Tot slot bedanken we de NBSB en in het bijzonder schaakvereniging De Pion voor de organisatie van dit mooie toernooi.
Het was geweldig!

Volgend jaar mag onze bond het Hutton-toernooi organiseren.
Gilles

 Özden Tuna, 16-10-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
GP prijzen 2017-2018

Op zondag 21 oktober, voorafgaande aan het Finbotx GP Hoorn worden de GP prijzen van het seizoen 2017-2018 uitgereikt. De volgende prijswinnaars worden dan ook uitgenodigd:

AB categorie
1.    David Verweij (Aartswoud)
2.    Mirjan van Rijs (Purmerend
3.    Jelle de Jong (Caïssa-Eenhoorn)

C categorie
1.    Tycho Bakker (Persoonlijk Lid)
2.    Jurriaan Boeren (HWP Haarlem)
3.    Mats de Jong (Kennemer Combinatie)

D categorie
1.    Shrey Jaitly (Kennemer Combinatie)
2.    Kevin de Rooij (Caïssa-Eenhoorn)
3.    Dennis Jansma (Purmerend)
                                            
E categorie
1.    Quint de Jong (Kennemer Combinatie)
2.    Isaac Visser (HWP Haarlem)
3.    Mika Venekamp (Schaakmat)
        

Naast de categorieprijzen zijn er ook weer toernooitijgermedailles. Deze worden ook voorafgaande aan de GP uitgereikt. De tijgers:

Goud (11 keer gespeeld):
Kevin de Rooij en Bryan de Rooij (Caïssa-Eenhoorn), Nathan van Rijs (Purmerend) en Tycho Bakker (Persoonlijk lid)

Zilver (10 keer gespeeld):
Mats de Jong, Quint de Jong en Liam Rooijakkers (Kennemer Combinatie), Mirjam van Rijs, Gijs Veldt, Maren Veldt en Tim Veldt (Purmerend), Yinke Bouman en Jeffrey Smit (Opening’64), Jason van Briemen (Heerhugowaard) en Yoran de Wolff  (Beekvliet)

Brons (9 keer gespeeld):
Melle Kooistra, Daan Tollenaar en Jens Mischke (Santpoort), Ivo Andringa (Hoofddorp), Abby Gritt (Wijker Toren), Rob Beaufort (Vijfhuizen) en Timo Elzinga (Magnus), Thijs Schols (Purmerend)

 Özden Tuna, 07-10-2018

- Özden Tuna    Print dit bericht
Toptraining door Yasser Seirawan in MEC (1800+)

Op woensdag 10 oktober geeft grootmeester Yasser Seirawan (VS, elo 2620) een training in het MEC.

Seirawan zal vooruitblikken op de match om de wereldtitel tussen Carlsen en Caruana.
Daarnaast zal hij ongetwijfeld aandacht besteden aan interessante fragmenten uit de komende Olympiade in Georgië.

Practische informatie:
Door sponsoring van het Holland Casino kost de deelname € 10 !
De training is bedoeld voor spelers met een rating van 1800 en hoger.
Aanmelding vooraf verplicht! ( 020-6257017 of euwemec@xs4all.nl )
De sessie is van 20.00-22.15 uur (eventueel uitloop).
Het MEC is vanaf 19.45 uur geopend. Deelname €10 per persoon, opgave verplicht. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers.

 Özden Tuna, 02-10-2018

Grand Prix
Huidige Stand : klik hier!
Of open in apart venster
Laatste uitslagen : klik hier!
Of open in apart venster
Uitleg : klik hier!
Of open in apart venster

Binnenkort
18-11-201818-11-2018 
Grand Prix Zaanstad
jeugd 8-kampen Zaandam  lees verder
25-11-201825-11-2018 
Noord-Hollandse Schaakbond Afdeling meisjeskampioenschappen Categorie D
RapidZwaag  lees verder
08-12-201809-12-2018 
Persoonlijk Kampioenschap C-jeugd
Haarlem  lees verder
09-12-201809-12-2018 
Pupillendag E-jeugd
Haarlem  lees verder
16-12-201816-12-2018 
Grand Prix Beverwijk
jeugd 8-kampenBeverwijk  lees verder
06-01-201906-01-2019 
Grand Prix Sint-Pancras (t/m 19 jaar)
jeugd 8-kampenSint Pancras  lees verder
20-01-201920-01-2019 
Swier Grand Prix Santpoort
jeugd 8-kampen Santpoort-Noord  lees verder
24-02-201924-02-2019 
GP Castricum
jeugd 8-kampenCastricum  lees verder
17-03-201917-03-2019 
GP Heiloo
jeugd 8-kampenHeiloo  lees verder
31-03-201931-03-2019 
NHSB JCC voor de C en D teams
Zwaag  lees verder
07-04-201907-04-2019 
Verheul GP Schagen
jeugd 8-kampen Schagen  lees verder
30-05-201930-05-2019 
Grand Prix Purmerend
jeugd 8-kampenPurmerend  lees verder